PRESENTATIE fotoshop ontwerp 1 en 3

 

Gemeente Amsterdam verbiedt Drijvende Tuinen in Oostelijke Eilanden    

Met een dwangsom van € €50.000 verbiedt de Gemeente Amsterdam de plaatsing van Drijvende Tuinen in de Oostelijke Eilanden. Afgelopen zomer hebben bewoners van de Oostelijke Eilanden met een overweldigde hoeveelheid stemmen in de prijsvraag van "Centrum Begroot" de bouw van Drijvende Tuinen mogelijk gemaakt. De vlottenbouwers van Amsterdam leggen momenteel samen met vrijwilligers uit de buurt de laatste hand aan de bouw van 3 vlotten, die de fundering vormen voor de Drijvende Tuinen. Nu zij gereed zijn om in het water gelaten te worden en tot tuin te worden omgebouwd, staat de gemeente de tewaterlating niet toe.

Onze vlotten worden met duurzaam, biologisch niet-afbreekbaar materiaal gebouwd. Maar de gemeente wil dat onze vlotten wel biologisch afbreekbaar zijn, net zoals de plantenbakken die Waternet in het grachten en vaarten van de Oostelijke Eilanden plaatsten. Daar is de buurt nooit blij mee geweest. De bakken rotten binnen een jaar al weg en vervuilen zo het water. Juist daardoor kozen de bewoners voor een duurzame vlottenbouwtechniek, die zorgt voor meer groen en biodiversiteit op en in het water!

Uiteraard gaan wij in beroep tegen het besluit van de gemeente. Wij gaan door en zullen met hulp van de buurt dit absurde besluit van de gemeente de komende tijd

op een ludieke wijze aan de kaak stellen!

www.vlottenbouwen.nu

 

INTRODUCTIE 4

  

IMG 20210606 WA0005

 

INTRODUCTIE 5

vlotgrootveld2

 

PRESENTATIE flyer voorkant

 

www.vlottenbouwen.nu