introrobfotoduo2017

 

Rob Schrama (1951) zet kunst in als motor voor veranderingsprocessen. In binnen- en buitenland organiseert hij acties, performances en festivals. Hij ontwikkelt concepten voor een hoopvolle toekomst en betrekt bij de uitvoering daarvan zo veel mogelijk mensen.

Als kunstenaar en docent beeldende vorming ontwikkelde Rob Schrama "Kunstkonfrontatie", een methode om kunst te transformeren tot actiemiddel. Zijn ervaringen werkte hij uit aan de Universiteit van Amsterdam (Pedagogiek en Kunstfilosofie). Rob Schrama geeft veelvuldig gastcolleges, seminars en lezingen in binnen- en buitenland.

Rob Schrama initieert en begeleidt evenementen over de gehele wereld: in Amsterdam, Amersfoort, Santa Fe, Vancouver, Berlijn, Potsdam, Kassel en Jeruzalem.

In zijn woonplaats Amsterdam ondersteunt Rob Schrama kunstbroedplaatsen met het realiseren van hun plannen en adviseert hij overheid en politiek op het gebied van kunst en educatie.

Verder maakt Rob Schrama eigen beeldend werk: wandplastieken van polyester en olieverf. Zijn wandplastieken zijn bevrijd uit een op frame gespannen doek en lijken te zweven langs het muuroppervlak. Regelmatig heeft de kunstenaar exposities in galeries in Nederland en in het buitenland

Rob Schrama NL Eng Foto 2